Nemáte jak dopravit knihy, které chcete poslat dál? V Reknihách už voskujeme vánoční saně a knížky vyzvedneme přímo u Vás doma! Od 27. 11. 2022 bude reknižní Ježíšek projíždět celou Prahu a sbírat zásilky knih nad 30 kusů. Jak se zaregistrovat?

Stačí v následujícím formuláři zakliknout možnost “jsem (z Prahy) a mám (knížky)” a o vše ostatní se postaráme za Vás. Vánoční elfové z Reknih Vás zkontaktují přes telefon a domluví s Vámi ideální čas předání.

Jaké knížky můžeš poslat dál? Největší radost udělají knihy, kterým nechybí stránky, nejsou popsané, potrhané nebo polité. Knihy by neměly být starší 20 let, abychom je mohli zařadit do systému. Máš další otázky? Odpověď na ně najdeš v našem přehledu.

Proč zvolit svoz knih? Vánoce jsou chvílemi klidu a pohody, ale planetu zatěžují nemálo. Množství odpadu a produkované emise z dopravy zásilek se při svátcích mnohonásobně znásobí. To chceme v Reknihách změnit a místo jednotlivých balíčků je vyzvednout najednou. Hromadným svozem tak ušetříš až 650 g/km, které klasické auto vyprodukuje. S každou zachráněnou reknihou navíc zachráníš až 300 litrů vody, což je množství, které denně vypije téměř 150 lidí!

  • více o udržitelnosti zde

S láskou,

tvůj reknižní Ježíšek.