Když se na nejmenované oblíbené streamovací platformě objevil seriál Hra o trůny, zvedlo se doslova pozdvižení. Filmový průmysl nepamatuje takovou vlnu nadšení, která vznikla, když se jeden díl za druhým začal ve skvělém zpracování vysílat.

Zajásal ale i knižní svět. Série knih pod názvem Píseň ledu a ohně (seriál pod názvem Hra o trůny) od autora George R. R. Martina začala mizet z pultů obchodů rychlostí blesku. Patříš i ty k fanouškům knižní ságy?

Hra o trůny

Žánr: Fantasy román
Počet stran: 800

Celá knižní série se skládá rovnou z pěti knih, které startují stejnojmenným dílem. Právě v první knize všechno začíná nabírat na obrátkách. Království Západozemí zažívají parné a dlouhé léto a očekává se, že nastoupí příliš chladná, krutá zima. Rozehrává se hra o trůny, která musí mít svého vítěze.

Střet králů

Žánr: Fantasy román
Počet stran: 884

Druhou, navazující knihou je Střet králů, kde král i jeho místokrál jsou mrtví. Západozemí najednou čelí největší krizi, kterou nikdy nezažila. Rebelie, krize, k tomu všemu nutnost mít nového krále. Vše se odehrává ve velice zběsilém tempu, které snad ještě více strhne čtenáře, než první díl.

Bouře mečů

Žánr: Fantasy román
Počet stran: 1132

Třetí díl cyklu nazvaný Bouře mečů je opět o královské vybíjené, která je opět sepsána strhujícím stylem. Nechybí intriky, závažná rozhodnutí ovlivňující děj příběhu, ani další postavy, které mohou s dějem pořádně zahýbat.

Hostina pro vrány

Žánr: Fantasy román
Počet stran: 793

Západozemí najednou pod tíhou války. Sebevědomé království je dávno to tam. Železný trůn však stále nemá svého nového panovníka. Kandidátů je však víc než dost a postupně jich přibývá. Přesně na to se můžeš těšit ve čtvrtém dílu knižní ságy, která se dostala pod kůži milionům lidí po celém světě.

Tanec s draky

Žánr: Fantasy román
Počet stran: 1104

Celá série je zakončena pátým dílem nazvaném Tanec s draky, kde se zmítá sedm království v naprosté agónii intrik a zrady. Pozornost vypravěče však v tomto díle míří jinam, a to konkrétně na východ.