Kupuješ dárek pro teenagerku a rád bys sáhnul po nějaké knize? Trefit se do vkusu dospívající dívce nemusí být vždy jednoduché

A proto přinášíme pár tipů na knížky, se kterými rozhodně vedle nešlápneš.

Žebříček nejlepších knih pro dospívající dívky
TOP
1. Než jsem tě poznala
2. Všem klukům, které jsem milovala
3. Deník mimoňky
4. Dívka v sedle
5. Kroniky prachu


Než jsem tě poznala

Bestseller Než jsem tě poznala je skvělý tip pro dospívající dívky i dospělé ženy, které milují romantické příběhy. Pojednává o Louise, která je obyčejnou dívkou žijící svůj obyčejný život. Naproti tomu Will je bohatý a úspěšný muž, jehož život je plný adrenalinu. Ten se mu nakonec vymstí a Will skončí na kolečkovém křesle. Pečovatelkou se mu stane právě Louise, která se snaží depresivního a mrzutého muže za každou cenu rozveselit, až se do sebe bezhlavě zamilují.

Autor:
Jojo Moyes

Žánr:
Romány

Počet stran:

407

České vydání:
2013


Všem klukům, které jsem milovala

Lara se po nevydařeném vztahu rozhodne vyrovnat se svými pocity tak, že svému bývalému napíše milostný dopis. Ten ale nemá v plánu nikdy odeslat a schová jej do krabice pod postel, do které následně ukrývá dopisy všech skončených lásek. Když jednoho dne zjistí, že je krabice prázdná a někdo dopisy rozeslal jejich adresátům, má pocit, že je to nejhorší věc, která se mohla stát. Později ale zjistí, že všechno zlé je k něčemu dobré.

Autor:
Jenny Han

Žánr:
Romány

Počet stran:

320

České vydání:
2015


Deník mimoňky

Pro holky od 10 do 13 let je skvělou volbou Deník mimoňky. Hlavní hrdinkou je Nikki, která přestoupila na novou školu. Do kolektivu však vůbec nezapadá a co víc, její tajný idol Brandon je středem zájmu její hlavní nepřítelkyně MacKenzie!  Knížka je psaná velmi čtivě, je zábavná a dějem velmi blízká všem dívkám v této věkové kategorii. Stránky jsou navíc doplněný líbivými ilustracemi.

Autor:
Rachell Reneé Russell

Žánr:
Romány

Počet stran:

288

České vydání:
2011


Dívka v sedle

Dívka v sedle je román z prostředí koňských stájí. Téma koní je mezi děvčaty v tomto věku velmi populární, díky čemuž se i příběh o mladé a osamělé Jay, která se cítí dobře jen v koňském sedle, těší velké oblibě. Jay utíká z domova, aby mohla pečovat o koně v dostihové stáji. Když zde narazí na vyřazenou klisnu, umane si, že společně dokážou vyhrát závody.

Autor:
Terence Blacker

Žánr:
Romány

Počet stran:

384

České vydání:
2017


Kroniky prachu

Kroniky prachu ocení spíš děvčata od 12 let. Hlavní hrdinkou je Animant, která před všední realitou utíká do světa knih. Když se jí naskytne možnost práce v univerzitní knihovně v Londýně, neváhá ani chvíli a do města se přestěhuje. Mnoho nových povinností jí útěky z reality nedovoluje a mrzutý hlavní knihovník také ne. V něm ale nakonec Animant najde zvláštní zalíbení.

Autor:
Lin Rina

Žánr:
Romány

Počet stran:

544

České vydání:
2019