Horory nemusíš sledovat jen na plátně v kině nebo na televizní obrazovce. Mnohem větší prožitek ze strašidelných příběhů budeš mít při jejich četbě. Fantazie totiž začne pracovat na plné obrátky, na celý děj se budeš plně soustředit a zaručeně nebude jednoduché se od knihy odtrhnout.

Pokud se tedy rád bojíš, pojď se s námi podívat na výčet těch nejlepších duchařských hororů, které stojí za to přečíst.

Doporučené nejčtenější knihy

Níže přidáváme tipy na nejčtenější duchařské horory.

Osvícení

O čem kniha je?
Hotel Overlook je nejkrásněji položené horské letovisko na světě, ale nový správce Jack Torrance, jeho žena Wendy a jejich syn Danny v něm spatřovali víc než jeho krásu. Jack viděl v Overlooku příležitost, jak uniknout životní smůle, Wendy zase kýženou samotu, která by mohla být příležitostí k zachování narušené rodiny a Danny v prázdných pokojích Overlooku viděl skryté zlo, které číhalo jen na ně.

Dům na kopci

O čem kniha je?
Do starého domu zvaného Hill House přijíždí čtveřice pátračů: odborník v okultních vědách doktor Montague, jeho asistentka Theodora, dědic domu Luke a také mladá dívka jménem Eleanor, o níž se téměř nic neví. Společně se rozhodnou přijít na kloub podivným úkazům, jimiž je dům proslulý. Ten však má s těmito nebohými tvory své vlastní plány.

Exorcista

O čem kniha je?
Děj exorcisty zná asi každý milovník hororů, a to zejména díky filmu Vymítač ďábla. Celý příběh se točí kolem holčičky jménem Regan, která onemocní. Matka Regan má však za to, že se nejedná o nemoc, ale o posednutí ďáblem, protože se kolem dívenky vyskytuje stále více velmi znepokojivých situací. Proto vyhledá služby Otce Merrina, který se pokusí dívku zachránit s svést tak souboj se samotným ďáblem.

Přízraky domu Carrowů

O čem kniha je?
Remy je průvodkyně v Carrow, nejstrašidelnějším domě ve státě. Po jedné z prohlídek jí jeden z účastníků sdělí, že by rád v domě spolu s dalšími nadšenci zorganizoval dvoutýdenní pobyt. Remy souhlasí a doufá, že během něj spatří některé z nadpřirozených jevů, které místo proslavily. Zpočátku se zdá, že se naplní jejich očekávání. Potom ale začne bouřka, odřízne je od okolního světa a začnou se dít podivné věci.