Leží ti doma knihy na poličce pod vrstvou prachu, víš, že už znovu neotevřeš jejich stránky, ale nevíš, co s nimi? Věř nám, že nejsi sám. Ukážeme ti, jak poslat svou knižní ex na cestu kolem světa, vydělat si a vykouzlit tím někomu dalšímu úsměv na tváři.

1. Vyber knihy

Knížky by v první řadě měly být v dobrém stavu, vydány v posledních 20 letech a mít hodnotu minimálně 150 kč – neboj, půlka jde do tvé kapsy. Souhlasí? Super, jedeme dál!

2. Nafoť

Abychom se na knihy mohli nejdřív podívat a pomoct ti rozhodnout, které je vhodné poslat dál, zašli nám prosím jejich fotografie. Knihy nafoť zepředu, pokud jich posíláš víc, zkus je vyfotit všechny najednou, jako vidíš na obrázku. Nemusíš řešit profi kameru, marketing je už v našich rukách.

3. Vyplň

Tady najdeš formulář, kam nám vyplň své jméno a email, nahraj fotky a vyber, jak se k nám tvé knihy dostanou. Ozveme se ti co nejdřív zpět, doladíme detaily a se vším ti poradíme!

4. Pošli

Knížky nám můžeš poslat přes Zásilkovnu, pokud posíláš pod 6 knížek, využij službu „Mezi námi“ od Zásilkovny. Platí pravidlo „čím víc, tím líp“, takže každá zásilka nad 6 knih tě nic nestojí (štítek na balík ti sami zašleme)! A knihy nám môžeš posielať aj zo Slovenska! 

 

Jestli si z Prahy, můžeš se na Revýdejně stavit osobně. Brňáci nezoufejte! U vás zatím Revýdejnu nemáme, ale spojili jsme se s pobočkou obchodu Bezz, kam nám knížky můžeš přinést.

Jak knihy správně zabalit?

Naším cílem je vytvořit knihám co nejudržitelnější život, proto tě prosíme, abys zabalil zásilku co nejekologičtěji. Co tím myslíme? Nemusíš balík plnit plastovými ani papírovými výplněmi, balit každou knížku zvlášť, ani balíček obalovat v bublinkové fólii, ledaže už bys ji doma měl, ale novou kvůli nám určitě nekupuj. Knížky před poničením ochraň třeba starými novinami nebo je schovej do krabice od bot.

5. Vydělej

Zatímco u nás šikovné holky z Revýdejny všechno nafotí, nacení a hodí na web, můžeš si ty užívat volné místo v knihovně. Po prodeji tvé knížky si můžeš 50% výdělku uložit jako kredit pro další reknihy, nebo ti je pošleme na účet. Pro svůj podíl ve formě provize nebo kupónu nám napiš na info@reknihy.cz a přijde ti do měsíce od prodeje. S každou objednávkou také kupujeme 400m² ohrožených pralesů pomocí organizace Rainforest Trust, už se nám povedlo zachránit přes 1,3 milionů m²! Více si o projektu můžeš přečíst tady.

Co když se tvá knížka neprodá?

Snažíme se prodloužit životní cyklus každé knihy na maximum, občas se ale stane, že některé trvá déle, než zaujme svého budoucího majitele. Knihy postupně zlevňujeme dokud se neprodají, i když od začátku jsou reknihy o 30% levnější než v klasických knihkupectvích. Pokud ani to nepomůže, můžeš si knihy převzít zpět v pražské Revýdejně, nebo si je nechat zaslat domů na vlastní náklady.

 

Těšíme se na tvé (re)knížky!